U bevindt zich hier: Delta-star.nl -> Nieuws ->

Erasmus Medisch Centrum

2x HD-ontvangt en retoursignaal

Regelmatig verzorgen wij voor het Erasmus MC in Rotterdam duplex verbindingen. Zo ook in 2013 waarbij een tweede ziekenhuis (Maasstad) en een extra feed vanuit Italië worden toegevoegd.


Bij deze congressen is het voor specialisten op de SS Rotterdam mogelijk om live mee te kijken met een operatie aan de andere kant van Rotterdam. Collega-chirurgen in de zaal kunnen direct vragen stellen aan de opererend chirurgen, dit zorgt voor een interactieve samenwerking. Delta Star verzorgt de draadloze duplex HD-verbinding tussen de SS Rotterdam en beide ziekenhuizen waar de operaties worden uitgevoerd. Ook technische communicatie tussen de 3 regie\[1]s van AV-lerancier Hulskamp loopt via onze verbindingen.

Uniek aan dit 3-daagse project is dat er bij de Point to Point verbindingen geen zichtverbinding is en de hoofdlocatie, SS Rotterdam, niet stil ligt door deining van het water.


Verbindingen:
- Vanaf het Erasmus MC naar SS Rotterdam HD COFDM verbinding met 2 x audio + 2 x audio voor regie


- Vanaf het Maasstad ziekenhuis naar SS Rotterdam HD COFDM verbinding met 2 x audio + 2 x audio voor regie


- Op de SS Rotterdam worden de verbindingen ontvangen door middel van 6-voudige diversity met paneelantennes. Vanaf de SS Rotterdam wordt het signaal retour gezonden naar beide ziekenhuizen met een GigaWave RMT-II met extra intercom audiokanaal.


- Op de kade bij de SS Rotterdam is een downlink geplaatst voor de feed uit Italië