U bevindt zich hier: Delta-star.nl -> Nieuws ->

Eurosonic Noorderslag

2014 begon traditiegetrouw met Eurosonic/Noorderslag waar wij verbindingen leverden voor zowel 3FM als DVB-T verbindingen voor de schermen.DVB-T voor schermen


Faber AV heeft ons benaderd voor de inzet van een DVB-T zender voor Eurosonic/Noorderslag. In het verleden werden voor alle schermen kabels en verdelers gelegd. Naast dat dit veel werk met zich mee brengt is de beveiliging nu ook blij dat alle deuren gesloten kunnen worden.

Door te kiezen voor DVB-T ontvangers is er nu alleen nog spanning nodig bij het scherm en is de beeldkwaliteit verzekerd in digitaal HD. Eerder waren de schermen in SD aangestuurd maar de klant was duidelijk onder de indruk van het HD-kwaliteit.Voor deze situatie hebben wij gekozen voor een Kathrein logaritmisch periodieke richtantenne. De antenne verspreidt het signaal in deze omgeving beter dan een omni-antenne.

Ingezet is: Tandberg EN8092 MPEG-4 HD-encoder, DSR-4010 DVB-T zender, Kathrein antenne, 25-tal prosumer receivers
Ericsson/3FM


Voor het derde jaar op rij verzorgden wij de duplex COFDM verbinding voor 3FM/101TV in opdracht van Ericsson. De 3FM-studio was dit jaar tijdelijk ondergebracht in een oud winkelpand, vandaaruit werd het signaal gezonden naar Oosterpoort waar Ericsson het signaal doorkoppelde naar Hilversum. Het retoursignaal uit Hilversum werd ook via onze duplex-verbinding verzonden naar 3FM/101TV.

Ingezet is: Tandberg E5788, GigaWave PHT-II, 2 x Tandberg TT1260 - retour: GigaWave RMT-II, Tandberg HPA 2436 eindtrap, Tandberg TT1260 en diverse filters, converters en paneelantennes.