U bevindt zich hier: Delta-star.nl -> Nieuws ->

Rotterdam VKV City Racing

Het parcours van de VKV City Racing is zo\[1]n 2 km lang, een hele lengte om te bekabelen. In overleg met de oprachtgever zijn hier 5 low-delay camerazenders ingezet en bij start/finish nog een extra relais. Omdat we bij het relais gebruik maken van het transportsignaal is er geen extra vertraging, waardoor de end-to-end vertraging binnen een paar frames blijft. Dit was de eerste keer dat ze in Rotterdam op deze manier draadloos hebben gewerkt.


Ook hier was geen zichtverbinding mogelijk daarom hebben we op een hoog gebouw in de buurt van de regie een zesvoudige diversity opstelling gemaakt. Ten behoeve van de communicatie voor regie met cameramensen hebben wij ook het intercomsignaal draadloos gedistribueerd.

Schermen

Het publiek kon door middel van diverse led-schermen de racers op het hele parcours volgen. De schermen werden van signaal voorzien door middel van een DVB-T zendsysteem. Zo zie je dat er tegenwoordig steeds minder kabels gelegd hoeven te worden maar er zeker niet ingeleverd wordt op kwaliteit.

Gedetailleerd zijn alle signalen te monitoren

Ingezet is: 6 COFDM zenders, 5 x Tandberg DR6000 zesvoudige diversity, Tandberg TT1260, relaiszender GigaWave, Tandberg E5782 encoder, DSR-4010 DVB-T zender, 30-tal prosumer DVB-T receivers met omni- en richtantennes en diverse filters, converters en bekabeling